Barion Pixel

A magyar lakosság harminc százaléka időjárás-érzékeny

   Hírek      2022. szeptember 16.

A magyar lakosság harminc százaléka időjárás-érzékeny, tavalyhoz képest idén háromszor többen fordulnak orvoshoz időjárás okozta problémák miatt – közölte Pintér Ferenc meteogyógyász.

Az időjárás szélsőségesebbé vált, sokkal gyakoribbak az extrém időjárási események, ez pedig az emberek egészségügyi állapotát is befolyásolja.

Az időjárásnak komoly következményei is lehetnek: egy kutatás szerint például a halálos kimenetelű stroke-ok száma bizonyos légköri helyzetekben háromszor nagyobb, mint normális időjárási körülményekkor – ismertette.

Az időjárás-érzékenység tünetei bizonyos általános tanácsok – például elegendő vízfogyasztás, UV-sugárzás elleni védelem – megfogadásával mérsékelhetők.

 

 

Forrás: Galenus

 


Tetszett a cikk?
 

2022. szeptember 16.

Hasonló cikkek

Sportolás az új évben – A motiváció fenntartása és a mozgást támogató termékek

Az új év egy izgalmas időszak, amikor számos ember állít maga elé kihívásokat és célokat. Ahogy halad az idő sokan elveszítik a friss kezdetkor érzett motivációjukat és különböző okokból feladják a kitűzött céljaikat.

TOVÁBB A CIKKHEZ
2024. 03. 14.

Meg lehet szabadulni a gyomorégéstől és a kellemetlen fájdalomtól

A gyomorégés mindennapi probléma lehet sok ember életében. Világszerte az emberek körülbelül 20%-a tapasztal gyomorégést hetente legalább egyszer. Több kutatás is arra utal, hogy a gyomorégés és a reflux betegség gyakoribb lehet az olyan fejlett országokban, ahol a nyugati típusú étrend, a stressz és az elhízás is gyakoribb jelenség.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2024. 03. 14.

Itt az idő fogorvoshoz menni! Nem szabad játszani a fogsorunk egészségével

A rendszeres fogorvosi ellátás nemcsak a fogsorunk épségének megőrzésében, hanem általános egészségünk fenntartásában is szerepet játszik, mégis sokan hajlamosak elhalasztani.

TOVÁBB A CIKKHEZ
2024. 02. 19.
Kövessen minket itt is:       

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!