Az egészséges életmód és a sport témakörében hirdettek rajzpályázatot

   Hírek      2022. május 04.

Hosszú évek óta kiváló kapcsolatban áll egymással az Alba Fehérvár és a PatikaPlus Gyógyszertárak. Az együttműködés nemcsak abban mutatkozik meg, hogy a PatikaPlus anyagilag támogatja a fehérvári sportolókat, hanem abban is, hogy közösen szerveznek adománygyűjtéseket, programokat a hátrányos helyzetű gyerekeknek, illetve pályázatokat hirdetnek.

Az immár hagyományosnak mondható rajzpályázatra idén is az egészséges életmód és a sport jegyében várták az alkotásokat. A felhívásra az ország minden tájáról érkeztek pályaművek. A 6-14 éves gyerekek feladata az volt, hogy örökítsék meg kedvenc kosárlabda és/vagy kézilabda játékosukat, valamint rajzolják le, hogy mit jelent számukra az „egészséges életmód” kifejezés, és mit lehet tenni annak érdekében, hogy egészségesen éljünk. A rajzok ceruzával, zsírkrétával, festékkel és vegyes technikával is készülhettek.

A beérkezett alkotásokat korosztályokra bontva értékelte a zsűri: a sportolók és a gyógyszertárlánc képviselői. Az ünnepélyes díjátadó kedd délután volt a Gáz utcai sportcsarnokban.

 

A cikk folytatása és a nyertesek névsora IDE kattintva tekinthető meg!

 


Tetszett a cikk?
 

2022. május 04.

Hasonló cikkek

Kék-zöld foltok a bőrön? Nem biztos, hogy beütötte magát

Önnel is történt már olyan, hogy megmagyarázhatatlan kék-zöld foltokat vett észre a bőrén? Ezzel sokan vannak így, melynek oka legtöbbször az, hogy beütötte magát valahova, csak egyszerűen elfelejtette. Viszont az már figyelemfelhívó jel, ha ez gyakran megismétlődik, ugyanis vérzékenységet jelezhet. Dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus főorvos a sokakat érintő von Willebrand betegségről beszélt.

TOVÁBB A CIKKHEZ
2022. 05. 05.

Nappal vagy éjjel fáj jobban a karemelés?

A vállfájdalom nem csak a kézilabdázók és úszók teljesítményét vetheti vissza, de negyven év felett sokak életében jelent nehézséget a Rotátor-köpeny sérülése. Dr. Páll Zoltán sebész, traumatológus, sportorvos szerint bármely életkorban lehetséges megszabadulni a fájdalomtól és visszanyerni a mozgás szabadságát.

TOVÁBB A CIKKHEZ
2022. 05. 05.

A coeliakiáról (lisztérzékenységről)

A coeliakia/lisztérzékenység egy örökletes, genetikailag meghatározott autoimmun betegség.

TOVÁBB A CIKKHEZ
2022. 05. 05.
Kövessen minket itt is:       

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!