Brokkolis csirkemell
Könnyen elkészíthető, fehérjében és rostban gazdag étel. Köretként barna rizst vagy teljes kiőrlésű főtt tésztát ajánlok.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 kg brokkoli
- 3 dkg kókuszzsír
- 200 ml 10%-os főzőtejszín
- ízlés szerint fokhagyma
- só
- bors
- szeletelt petrezselyemlevél
Elkészítés:
A csirkemell filét apró kockára vágjuk, majd a kókuszzsíron kicsit lepirítjuk
Hozzáadjuk a sót, a fűszereket, és kb 25 perc alatt készre főzzük.
Közben a brokkolirózsákat megmossuk, szétszedjük, és annyi vízben, hogy pont ellepje, sóval, borssal, fokhagymával feltesszük főni kb 8-10 percre.
Amikor megfőtt, leöntjük a levét, és botmixerrel pépesítjük.
Ezt a pépet ráborítjuk a kész csirkemellre, hozzáadjuk a tejszínt, és 5 perc alatt összefőzzük.
Főtt barna rizzsel vagy főtt teljes kiőrlésű tésztával tálaljuk.
Tápanyagtartalom egy adagban, ca 200g (rizs, illetve tészta nélkül):
Energia: 202 kcal
Fehérje: 31 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 7 g
Jó étvágyat kívánok!
dr.Nagy-Szombati Hajnalka
2017. április 21.