Ne csak fújd a pitypangot, edd is meg, mert gyógyhatással bír!

   Hírek      2022. június 14.

A pitypang latin neve „Taraxacum”. „Arache” = zavar, „akémai” = gyógyítani. Hogy miként gyógyít? Leveleinek nagyon magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma. Van benne A, B, C és D vitamin, vas, kalcium, cink, magnézium, kálium. Ráadásul az egész növény fogyasztható a gyökerétől a virágjáig.

E növénnyel főként a kertekben találkozhatunk, a füves területeken, a szántókon. Igazából ki se lehet irtani, mert karógyökere függőleges és nagyon hosszú. A földre fekvő levelei hasadtak, nyeletlenek, agyarasak, legtöbbször lándzsa alakúak, a szélek csipkézettek, öblösen bevágottak. A szára belül üreges, és ha eltörjük, akkor fehér nedv árad belőle, melynek kesernyés az íze. Virága aranysárga és tőrózsából tör elő.

A gyermekláncfű a világ minden táján megtalálható. Több helyen salátanövényként termesztik. Ha kiszemelte magának a gyümölcsösünket, akkor örüljünk e ténynek – már csak azért is, mert etilént bocsát ki, ami gyorsítja az érést és segít a gyümölcskötődésben is.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2022/06/14/ne-csak-fujd-a-pitypangot-edd-is-meg-mert-gyogyhatassal-bir

 


Tetszett a cikk?
 

2022. június 14.

Hasonló cikkek

Így ismerheted fel a skarlát betegség tüneteit

A skarlát betegség (régebbi elnevezése vörheny), egy fertőző betegség, amelyet az A csoportba tartozó Streptococcus pyogenes baktérium okoz.

TOVÁBB A CIKKHEZ
2023. 05. 30.

Kirándulj okosan a természetben!

A kirándulás és túrázás fantasztikus lehetőséget nyújt sokaknak a kikapcsolódásra és a feltöltődésre. Fontos, hogy megfelelő előkészületeket tegyünk, és biztonságosan élvezhessük a természetet. Ebben a cikkben megosztunk néhány okos tippet arról, hogyan védheted meg magadat a rovaroktól, az időjárás viszontagságaitól és a napsugárzástól.

TOVÁBB A CIKKHEZ
2023. 05. 15.

Meg lehet szabadulni a visszeres problémáktól?

Visszérbetegséggel sokan találkoznak életük folyamán, mely során a vénák megnagyobbodnak, csavarodnak és megduzzadnak. Leggyakrabban a láb vénáit érintik, de megjelenhetnek a test más részein is.

TOVÁBB A CIKKHEZ
2023. 05. 04.
Kövessen minket itt is:       

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!