Barion Pixel

Ne féljen kérdezni! - Az aranyérről

         2017. április 11.

    Az aranyérnek két típusa van: belső és külső. A belső aranyér a végbél alsó szakaszán, míg a külső aranyér a végbél körüli bőr alatt alakul ki.

    A belső aranyér tipikusan fájdalommentes, még akkor is, amikor vérezni kezd. Akkor kezd el fájni, amikor az erőlködéstől a végbélnyíláson át kitüremkedik. (Ez az úgy nevezett “süllyedt aranyér”). Ez irritációt, viszketést okozhat.

    A külső aranyér sokkal kényelmetlenebb, mint a belső változata, mert az egész bőrfelület irritálttá válik. Ha a külső aranyérben vérrög alakul ki, súlyos, hirtelen fájdalom jelentkezhet.

    A tünetek emberenként változnak és függenek attól, hogy külső vagy belső aranyerük van. Néhány általános tünet:

    -  Székletürítéskor fájdalommentes vérzés.

    -  Végbélfájdalom és/vagy diszkomfortérzés.

    -  Égő végbél és/vagy fájdalom.

    -  Végbélnyílás körüli duzzanat.

     -  Csomó a végbélnyílás közelében, ami érzékeny és fájdalmas.

     -  Ürülékszivárgás.

    Az aranyeres tünetek lehetnek általánosak, de jelezhetnek más, súlyosabb állapotokat is. Ha vérzik, vagy úgy gondolja, hogy aranyere van, keresse fel orvosát. Ha széklete feketévé vált, kátrányos vagy gesztenyebarna lett, vérrög vagy vér keveredik össze a székletével, azonnal forduljon orvosához. Ez a fajta széklet erősebb vérzésre utal valahol az emésztőrendszerében. Kérjen sürgősségi ellátást, ha nagy mennyiségű rektális vérzést, szédülést, émelygést, vagy ájulást tapasztal.

   Ahogy a fizikai fájdalom súlyosbodik, az érzelmi aspektusok is bonyolódnak. Az aranyeres tünetek az életminőségre is hatással vannak.  Ha aranyértől szenved, kirekesztve, szégyenkezve érezheti magát az állapota miatt. Ne féljen segítséget kérni háziorvosától, gyógyszerészétől.

ASperti Preparation H® végbélkenőcs és végbélkúp hatékonyan csillapítja az aranyér kellemetlen tüneteit: csökkenti az irritációt, enyhíti a fájdalmat és elősegíti a sebgyógyulást. Kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaz.


Tetszett a cikk?
 

2017. április 11.

Hasonló cikkek

Kisgyermekek védelme az RSV fertőzéssel szemben

Az RSV, vagyis a Respiratory Syncytial Virus, egy légutakat érintő vírus, ami a hideg hónapokban gyakrabban fertőz. Leginkább kisgyermekekre és csecsemőkre nézve veszélyes, mert légzőrendszerük fejlődésben van és érzékenyebbek.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2024. 05. 13.

Cukorbetegség várandósság alatt és amit tudni érdemes róla

A terhességi cukorbetegség lényegében a kismama szervezetének azon hiányosságát jelenti, hogy megfelelő mennyiségű inzulint termeljen és használjon fel. Általában a várandósság második felében alakul ki, és azután múlik el, hogy a baba megszületett.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2024. 05. 13.

Nyerje meg a PatikaPlus Egészségtár vitamincsomagjainak egyikét!

Vegyen részt játékunkban! Nyerje meg a PatikaPlus Egészségtár vitamincsomagjainak egyikét!

TOVÁBB A CIKKHEZ
2024. 05. 07.
Kövessen minket itt is:       

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!