Íze mellett gyógyhatása is kiemelkedő: méregtelenítő, jót tesz érelmeszesedés ellen, csökkenti a vérnyomást, fertőtleníti a gyomrot és serkenti a bélműködést.
A medvehagyma fűszeres íze akkor a legintenzívebb, amikor még nem virágzik. Van, aki a virágot is leszedi: a bimbóknak kicsit borsra emlékeztető íze van, salátába keverhető. A gumó kicsit lágyabb, selymesebb hagymás ízzel bír, s ugyanúgy lehet felhasználni, mint a fokhagymát.
A gyűjtés során nagyon figyeljünk arra, hogy ne keverjük össze a mérgező levelű gyöngyvirággal, vagy a kikericcsel, mert e figyelmetlenség halált okozhat!
Az alábbi linkre kattintva megtudható, hogy miként különböztethető meg a medvehagyma a gyönyvirágtól?
http://fmc.hu/2017/03/26/jo-dolog-a-medvehagyma-csak-a-gyongyviraggal-ne-keverjuk-ossze/
2018. március 26.