Barion Pixel

RENNIE borsmenta rágótabletta 60db
Bővebb leírás

4270 Ft 3690 Ft
-14%

Egységár: 61,50 Ft/db

PatikaPlus patikában tudja megvásárolni a terméket!

   PatikaPlus a közelben


Vény nélkül kapható gyógyszer
Hatóanyag: kalcium- és magnéziumkarbonát
Egészségpénztári kártyára vásárolható
Kiszerelés: 60db

Nagyon gyorsan, akár 40 másodpercen belül hatni kezd 2 tabletta egyidejű alkalmazása esetén, így hatékony megoldást nyújt gyomor égés és refluxos panaszok esetén. Hatóanyag: kalcium- és magnéziumkarbonát. Vény nélkül kiadható gyógyszer.

Rennie rágótabletta
kalcium-karbonát, magnézium-karbonát
Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékotatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.
- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
A betegtájékoztató tartalma:
1. Milyen típusú gyógyszer a Rennie rágótabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Rennie rágótabletta szedése előtt
3. Hogyan kell szedni a Rennie rágótablettát?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Rennie rágótablettát tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
1. Milyen típusú gyógyszer a Rennie rágótabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Rennie gyomorsavkötő gyógyszer, hatóanyagai semlegesítik a gyomorban a gyomorsavat. A készítmény gyorsan enyhíti a gyomorsav-túltermelődés okozta tüneteket, így a gyomorégést, savas felböfögést, emésztési zavarokat, terhességi emésztési zavarokat, a teltségérzetet vagy nehéz érzetet a gyomorban, valamint a puffadást.
2. Tudnivalók a Rennie rágótabletta szedése előtt
Ne szedje a Rennie rágótablettát
- ha allergiás a hatóanyagokra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
- ha magas a vér kalcium szintje vagy olyan betegségben szenved, amely eredményezheti a vér kalcium szintjének növekedését,
- ha vesekövei vannak,
- ha súlyos vesebetegségben szenved,
- ha alacsony a vér foszfát szintje.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Rennie rágótabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A Rennie rágótabletta hosszantartó alkalmazását kerülni kell. A Rennie rágótabletta nem szedhető folyamatosan két hétnél tovább. Nem szabad az ajánlott adagnál többet bevenni és ha a tünetek hét nap után is fennállnak, vagy csak részlegesen szűnnek meg, további orvosi kivizsgálás javasolt, mert a többi gyomorsavkötőhöz hasonlóan, a készítmény szedése elfedheti a fennálló, súlyosabb betegségek tüneteit.
Beszélje meg a készítmény alkalmazását kezelőorvosával, gyógyszerészével, ha Önnek veseproblémái vannak, ha Önnél több szervet érintő gyulladásos betegséget (szarkoidózist) diagnosztizáltak vagy ha súlyos és/vagy krónikus gyomor‑bélrendszeri tünete, betegsége van (például székrekedése van, aranyér problémákkal küzd).
Ha Ön hiperkalciúriában szenved, vagyis túl magas vizeletének kalcium‑tartalma, ne szedje a Rennie rágótablettát.
A Rennie rágótabletta alkalmazása befolyásolhatja egyes laboratóriumi vizsgálatok eredményeit.
Gyermekek és serdülők
A Rennie biztonságosságát és hatásosságát 12 év alatti gyermekek esetében nem igazolták, ezért alkalmazása ezen korosztályban nem ajánlott.
Egyéb gyógyszerek és a Rennie rágótabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Amennyiben antibiotikumot (például tetraciklinek, kinolonok), szívglikozidokat (például digoxin, digitoxin), biszfoszfonátokat, dolutegravirt, levotiroxint, eltrombopagot vagy más receptre kapható készítményt (például fluoridokat, vastartalmú készítményeket vagy foszfátokat) szed, beszélje meg kezelőorvosával a Rennie szedését, mivel az befolyásolhatja más gyógyszerek hatását.
Amennyiben tiazid tartalmú diuretikumot, azaz vizelethajtót szed, beszéljen kezelőorvosával a Rennie rágótabletta alkalmazása előtt, mivel kezelőorvosa esetleg szükségesnek tarthatja a vér kalcium szintjének ellenőrzését.
Az alkalmazott gyógyszerek maximális hatásának elérése érdekében a Rennie rágótabletta bevétele a többi gyógyszer bevétele után 1‑2 órával történjen.
A Rennie egyidejű bevétele étellel és itallal
A többi kalcium tartalmú savkötő készítményhez hasonlóan a Rennie rágótabletta alkalmazása során is tartózkodni kell a nagy mennyiségű tej és tejtermék fogyasztásától.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A Rennie rágótabletta szedhető terhesség alatt az előírt adagban, de a hosszantartó (14 napon túli) alkalmazás és a magas dózisok kerülendők.
A Rennie rágótabletta szedhető szoptatás ideje alatt, az előírt adagban.
A Rennie rágótabletta nem szedhető folyamatosan két hétnél tovább.
A Rennie rágótabletta jelentős mennyiségű kalciummal egészíti ki a táplálékkal bevitt kalcium mennyiségét. Ezért a terhes nőknek szigorúan be kell tartani a Rennie rágótabletta maximálisan javasolt napi mennyiségét, és kerülni kell nagy mennyiségű tej (1 liter tej akár 1,2 g kalciumot is tartalmaz), tejtermék és egyéb kalcium tartalmú termékek egyidejű fogyasztását.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Nem várható, hogy a Rennie rágótabletta szedése befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
A Rennie szacharózt tartalmaz
1 db Rennie rágótabletta 475 mg szacharózt tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni a gyógyszert.
3. Hogyan kell szedni a Rennie rágótablettát?
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A készítmény ajánlott adagja:
Felnőtteknek és 12 év feletti gyermekeknek: 1 vagy 2 tablettát javasolt elrágni vagy elszopogatni, lehetőleg étkezés után 1 órával, illetve lefekvés előtt 1 órával. Ettől eltérő időszakban gyomorégés és savtúltengés esetén további 1 vagy 2 rágótabletta alkalmazható. A bevételhez nincs szükség vízre.
11 tablettánál ne vegyen be többet 24 órán belül!
Ha tünetei 7 napnál tovább fennállnak, keresse fel kezelőorvosát, hogy kizárja a tünetei mögött rejlő súlyosabb betegség lehetőségét. A tartós alkalmazást kerülje!
A Rennie rágótabletta nem szedhető folyamatosan két hétnél tovább.
Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél
Szedése 12 év alatti gyermekeknek nem ajánlott.
Ha az előírtnál több Rennie rágótablettát vett be:
Igyon sok vizet, és beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A túladagolás tünetei lehetnek: hányinger, hányás, székrekedés és rendellenes izomgyengeség.
Ha elfelejtette bevenni a Rennie rágótablettát:
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Nagyon ritkán a készítmény összetevői által kiváltott túlérzékenységi reakcióról számoltak be, például bőrkiütések, csalánkiütés, bőrviszketés, angioödéma (a kezek, lábak, szemhéjak, ajkak, vagy a nemi szervek allergiás duzzanata), súlyos túlérzékenységi reakció (anafilaxiás sokk) és nehéz légzés. Amennyiben ilyen tüneteket észlel, azonnal hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.
Hosszú időn át, magas dózisban történő alkalmazás esetén a vér kalcium és magnézium szintje emelkedhet, különösen vesebetegek esetén. Ez hányingert, hányást, székrekedést és izomgyengeséget okozhat. Amennyiben ilyen tüneteket tapasztal, azonnal hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.
Előfordulhat hányinger, hányás, kellemetlen hasi érzés, hasmenés és izomgyengeség.
A Rennie rágótabletta és a tej vagy tejtermékek hosszú ideig történő együttes alkalmazása tej-alkáli szindrómához vezethet, mely magas vér kalcium szinttel jár. A tej-alkáli szindróma tünetei lehetnek az ízérzés hiánya, kalcium‑lerakódások a szövetekben, gyengeség, fejfájás és emelkedett salakanyag‑szint a vérben.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Rennie rágótablettát tárolni?
Legfeljebb 25 °C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A buborékcsomagoláson/ dobozon feltüntetett lejárati idő (Felh./Felhasználható) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Rennie rágótabletta
A készítmény hatóanyagai: 680 mg kalcium‑karbonát, amely 272 mg elemi kalciumnak felel meg, és 80 mg nehéz, bázisos magnézium‑karbonát, amely megfelel 20 mg elemi magnéziumnak, rágótablettánként.
Egyéb összetevők: citrom aroma [aromakészítmény, maltodextrin (kukorica), alfa-tokoferol], hígan folyó paraffin, magnézium‑sztearát, borsmenta aroma [borsmenta olaj, maltodextrin (kukorica), arabmézga, szilícium-dioxid], burgonyakeményítő, hidegen duzzadó kukoricakeményítő, talkum, szacharóz
Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás
A Rennie rágótabletta krémfehér színű, homorú felületű, négyszög alakú, mindkét oldalán mélynyomású, RENNIE jelzéssel ellátott borsmenta illatú rágótabletta.
6 rágótabletta PVC/alumínium buborékcsomagolásban és dobozban.
4 × 6 rágótabletta PVC/alumínium buborékcsomagolásban és dobozban.
5 × 6 × 2 rágótabletta PVC/alumínium buborékcsomagolásban és dobozban.
A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó
A forgalomba hozatali engedély jogosultja
Bayer Hungária Kft.
Budapest, Alkotás u. 50.
Magyarország
Gyártó
Delpharm Gaillard,
33, rue de l’Industrie F-74240, Gaillard,
Franciaország
OGYI-T-5036/01 (6 db)
OGYI-T-5036/02 (4 × 6 db)
OGYI-T-5036/05 (5 × 6 × 2 db)
A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2021. április

Bayer Hungária Kft. 1117 Budapest, Dombóvári út 26.

Nagyon gyorsan, akár 40 másodpercen belül hatni kezd 2 tabletta egyidejű alkalmazása esetén, így hatékony megoldást nyújt gyomor égés és refluxos panaszok esetén. Hatóanyag: kalcium- és magnéziumkarbonát. Vény nélkül kiadható gyógyszer.

Rennie rágótabletta
kalcium-karbonát, magnézium-karbonát
Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékotatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.
- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
A betegtájékoztató tartalma:
1. Milyen típusú gyógyszer a Rennie rágótabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Rennie rágótabletta szedése előtt
3. Hogyan kell szedni a Rennie rágótablettát?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Rennie rágótablettát tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
1. Milyen típusú gyógyszer a Rennie rágótabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Rennie gyomorsavkötő gyógyszer, hatóanyagai semlegesítik a gyomorban a gyomorsavat. A készítmény gyorsan enyhíti a gyomorsav-túltermelődés okozta tüneteket, így a gyomorégést, savas felböfögést, emésztési zavarokat, terhességi emésztési zavarokat, a teltségérzetet vagy nehéz érzetet a gyomorban, valamint a puffadást.
2. Tudnivalók a Rennie rágótabletta szedése előtt
Ne szedje a Rennie rágótablettát
- ha allergiás a hatóanyagokra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
- ha magas a vér kalcium szintje vagy olyan betegségben szenved, amely eredményezheti a vér kalcium szintjének növekedését,
- ha vesekövei vannak,
- ha súlyos vesebetegségben szenved,
- ha alacsony a vér foszfát szintje.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Rennie rágótabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A Rennie rágótabletta hosszantartó alkalmazását kerülni kell. A Rennie rágótabletta nem szedhető folyamatosan két hétnél tovább. Nem szabad az ajánlott adagnál többet bevenni és ha a tünetek hét nap után is fennállnak, vagy csak részlegesen szűnnek meg, további orvosi kivizsgálás javasolt, mert a többi gyomorsavkötőhöz hasonlóan, a készítmény szedése elfedheti a fennálló, súlyosabb betegségek tüneteit.
Beszélje meg a készítmény alkalmazását kezelőorvosával, gyógyszerészével, ha Önnek veseproblémái vannak, ha Önnél több szervet érintő gyulladásos betegséget (szarkoidózist) diagnosztizáltak vagy ha súlyos és/vagy krónikus gyomor‑bélrendszeri tünete, betegsége van (például székrekedése van, aranyér problémákkal küzd).
Ha Ön hiperkalciúriában szenved, vagyis túl magas vizeletének kalcium‑tartalma, ne szedje a Rennie rágótablettát.
A Rennie rágótabletta alkalmazása befolyásolhatja egyes laboratóriumi vizsgálatok eredményeit.
Gyermekek és serdülők
A Rennie biztonságosságát és hatásosságát 12 év alatti gyermekek esetében nem igazolták, ezért alkalmazása ezen korosztályban nem ajánlott.
Egyéb gyógyszerek és a Rennie rágótabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Amennyiben antibiotikumot (például tetraciklinek, kinolonok), szívglikozidokat (például digoxin, digitoxin), biszfoszfonátokat, dolutegravirt, levotiroxint, eltrombopagot vagy más receptre kapható készítményt (például fluoridokat, vastartalmú készítményeket vagy foszfátokat) szed, beszélje meg kezelőorvosával a Rennie szedését, mivel az befolyásolhatja más gyógyszerek hatását.
Amennyiben tiazid tartalmú diuretikumot, azaz vizelethajtót szed, beszéljen kezelőorvosával a Rennie rágótabletta alkalmazása előtt, mivel kezelőorvosa esetleg szükségesnek tarthatja a vér kalcium szintjének ellenőrzését.
Az alkalmazott gyógyszerek maximális hatásának elérése érdekében a Rennie rágótabletta bevétele a többi gyógyszer bevétele után 1‑2 órával történjen.
A Rennie egyidejű bevétele étellel és itallal
A többi kalcium tartalmú savkötő készítményhez hasonlóan a Rennie rágótabletta alkalmazása során is tartózkodni kell a nagy mennyiségű tej és tejtermék fogyasztásától.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A Rennie rágótabletta szedhető terhesség alatt az előírt adagban, de a hosszantartó (14 napon túli) alkalmazás és a magas dózisok kerülendők.
A Rennie rágótabletta szedhető szoptatás ideje alatt, az előírt adagban.
A Rennie rágótabletta nem szedhető folyamatosan két hétnél tovább.
A Rennie rágótabletta jelentős mennyiségű kalciummal egészíti ki a táplálékkal bevitt kalcium mennyiségét. Ezért a terhes nőknek szigorúan be kell tartani a Rennie rágótabletta maximálisan javasolt napi mennyiségét, és kerülni kell nagy mennyiségű tej (1 liter tej akár 1,2 g kalciumot is tartalmaz), tejtermék és egyéb kalcium tartalmú termékek egyidejű fogyasztását.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Nem várható, hogy a Rennie rágótabletta szedése befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
A Rennie szacharózt tartalmaz
1 db Rennie rágótabletta 475 mg szacharózt tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni a gyógyszert.
3. Hogyan kell szedni a Rennie rágótablettát?
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A készítmény ajánlott adagja:
Felnőtteknek és 12 év feletti gyermekeknek: 1 vagy 2 tablettát javasolt elrágni vagy elszopogatni, lehetőleg étkezés után 1 órával, illetve lefekvés előtt 1 órával. Ettől eltérő időszakban gyomorégés és savtúltengés esetén további 1 vagy 2 rágótabletta alkalmazható. A bevételhez nincs szükség vízre.
11 tablettánál ne vegyen be többet 24 órán belül!
Ha tünetei 7 napnál tovább fennállnak, keresse fel kezelőorvosát, hogy kizárja a tünetei mögött rejlő súlyosabb betegség lehetőségét. A tartós alkalmazást kerülje!
A Rennie rágótabletta nem szedhető folyamatosan két hétnél tovább.
Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél
Szedése 12 év alatti gyermekeknek nem ajánlott.
Ha az előírtnál több Rennie rágótablettát vett be:
Igyon sok vizet, és beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A túladagolás tünetei lehetnek: hányinger, hányás, székrekedés és rendellenes izomgyengeség.
Ha elfelejtette bevenni a Rennie rágótablettát:
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Nagyon ritkán a készítmény összetevői által kiváltott túlérzékenységi reakcióról számoltak be, például bőrkiütések, csalánkiütés, bőrviszketés, angioödéma (a kezek, lábak, szemhéjak, ajkak, vagy a nemi szervek allergiás duzzanata), súlyos túlérzékenységi reakció (anafilaxiás sokk) és nehéz légzés. Amennyiben ilyen tüneteket észlel, azonnal hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.
Hosszú időn át, magas dózisban történő alkalmazás esetén a vér kalcium és magnézium szintje emelkedhet, különösen vesebetegek esetén. Ez hányingert, hányást, székrekedést és izomgyengeséget okozhat. Amennyiben ilyen tüneteket tapasztal, azonnal hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.
Előfordulhat hányinger, hányás, kellemetlen hasi érzés, hasmenés és izomgyengeség.
A Rennie rágótabletta és a tej vagy tejtermékek hosszú ideig történő együttes alkalmazása tej-alkáli szindrómához vezethet, mely magas vér kalcium szinttel jár. A tej-alkáli szindróma tünetei lehetnek az ízérzés hiánya, kalcium‑lerakódások a szövetekben, gyengeség, fejfájás és emelkedett salakanyag‑szint a vérben.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Rennie rágótablettát tárolni?
Legfeljebb 25 °C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A buborékcsomagoláson/ dobozon feltüntetett lejárati idő (Felh./Felhasználható) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Rennie rágótabletta
A készítmény hatóanyagai: 680 mg kalcium‑karbonát, amely 272 mg elemi kalciumnak felel meg, és 80 mg nehéz, bázisos magnézium‑karbonát, amely megfelel 20 mg elemi magnéziumnak, rágótablettánként.
Egyéb összetevők: citrom aroma [aromakészítmény, maltodextrin (kukorica), alfa-tokoferol], hígan folyó paraffin, magnézium‑sztearát, borsmenta aroma [borsmenta olaj, maltodextrin (kukorica), arabmézga, szilícium-dioxid], burgonyakeményítő, hidegen duzzadó kukoricakeményítő, talkum, szacharóz
Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás
A Rennie rágótabletta krémfehér színű, homorú felületű, négyszög alakú, mindkét oldalán mélynyomású, RENNIE jelzéssel ellátott borsmenta illatú rágótabletta.
6 rágótabletta PVC/alumínium buborékcsomagolásban és dobozban.
4 × 6 rágótabletta PVC/alumínium buborékcsomagolásban és dobozban.
5 × 6 × 2 rágótabletta PVC/alumínium buborékcsomagolásban és dobozban.
A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó
A forgalomba hozatali engedély jogosultja
Bayer Hungária Kft.
Budapest, Alkotás u. 50.
Magyarország
Gyártó
Delpharm Gaillard,
33, rue de l’Industrie F-74240, Gaillard,
Franciaország
OGYI-T-5036/01 (6 db)
OGYI-T-5036/02 (4 × 6 db)
OGYI-T-5036/05 (5 × 6 × 2 db)
A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2021. április

Bayer Hungária Kft. 1117 Budapest, Dombóvári út 26.

További patikában megvásárolható akciós termékek

Kövessen minket itt is:       

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!