Barion Pixel

NEUROBION 100mg/50mg/1mg filmtabletta 30db
Bővebb leírás

6390 Ft 5670 Ft
-11%

Egységár: 189,00 Ft/db

PatikaPlus patikában tudja megvásárolni a terméket!

   PatikaPlus a közelben


Vény nélkül kapható gyógyszer
Egészségpénztári kártyára vásárolható
Kiszerelés: 30db

 

B1-, B6- és B12-vitamin-hiány megelőzésére és kezelésére szolgáló gyógyszer, mely vitaminok hiánya idegrendszeri betegségek kialakulásához vezethetnek. Vény nélkül kapható gyógyszer. MAT-HU-UNBRANDED-22-000005

 

Információk a beteg számára
Neurobion 100 mg/50 mg/1 mg filmtabletta
tiamin-nitrát/piridoxin-hidroklorid/cianokobalamin
Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak vagy az Ön kezelőorvosa, gyógyszerésze vagy a gondozását végző egészségügyi szakember által elmondottaknak megfelelően szedje.
- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 30 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
A betegtájékoztató tartalma
1. Milyen típusú gyógyszer a Neurobion és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Neurobion szedése előtt
3. Hogyan kell szedni a Neurobion-t?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Neurobion-t tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
1. Milyen típusú gyógyszer a Neurobion és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Neurobion egy tiamin (B1-vitamin), piridoxin (B6-vitamin) és cianokobalamin (B12-vitamin) tartalmú gyógyszer, és kizárólag felnőtteknél alkalmazható. Ez a gyógyszer arra alkalmas, hogy megelőzze, hogy a szervezetben ezen vitaminok mennyisége alacsony szintre csökkenjen, vagy kezelni lehessen ezen vitaminok hiányát (amikor a szervezet nem rendelkezik elegendő vitaminnal).
A B
1-, B6- vagy B12-vitamin alacsony szintje akkor fordulhat elő, ha:
· nem eszik elég, ilyen vitaminokat tartalmazó ételt;
· a szervezet nem tudja felszívni az ételből a vitaminokat;
· gyomorműtéten vagy bélműtéten esett át, és ez befolyásolhatja a tápanyagok felszívódását;
· bizonyos betegségei vannak, például gyulladásos betegségek, amelyek növelhetik a szervezet által felhasznált vitaminok mennyiségét;
· olyan betegségekben szenved, mint például a vesebetegség, amely miatt szervezete a normálisnál több vitamint választ ki.
A B
1-, B6- vagy B12-vitamin alacsony szintje gyakoribb lehet időseknél vagy neurológiai betegségekben, cukorbetegségben vagy gyomor-bélrendszeri betegségekben, például gyulladásos bélbetegségekben vagy cöliákiában szenvedő betegeknél.
Ha a B
1-, B6- vagy B12-vitamin szintje alacsony, akkor lehet, hogy először nem tapasztal tüneteket, de előfordulhat, hogy fáradtságot vagy a kezében és lábfejében bizsergést, illetve zsibbadást érez.
Csak akkor alkalmazhatja ezt a gyógyszert, ha biztosan tudja, hogy a fentebb említett állapotok vagy betegségek valamelyikében szenved (például orvos megerősítette a diagnózist), és az ezzel a gyógyszerrel való kezelést orvos javasolta.
2. Tudnivalók a Neurobion szedése előtt
Ne szedje a Neurobion-t:
- ha allergiás a B1-, B6-, B12-vitaminra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
- ha Ön 18 évesnél fiatalabb.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert, mielőtt elkezdi szedni a Neurobion-t:
- ha megaloblasztos anémiában szenved. A B
12-vitamin (cianokobalamin) javíthatja a foláthiányos megaloblasztos anémiát. A Neurobion alkalmazása javíthatja ezt az állapotot a B12‑vitamin (cianokobalamin) jelenléte miatt, de ügyelni kell arra, hogy a helyes diagnózis ne legyen elfedve.
Hagyja abba a gyógyszer szedését, és beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel, ha a Neurobion bevétele után bármilyen új tünetet tapasztal.
Gyermekek és serdülők
A Neurobion-t a B1-, B6- és B12-vitamin magas szintje miatt tilos alkalmazni 18 évesnél fiatalabb gyermekeknél és serdülőknél.
Egyéb gyógyszerek és a Neurobion
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
A B
6-vitamin növelheti az L-DOPA mellékhatásait és csökkentheti a terápiás hatását. A DOPA-dekarboxiláz inhibitorokhoz (például Parkinson-kór kezelésére alkalmazott gyógyszerek) hasonló hatóanyagokat tartalmazó gyógyszerek B6-vitamin-hiányhoz vezethetnek.
A piridoxin-antagonisták, mint például az izoniazid, cikloszerin, penicillamin vagy hidralazin, csökkenthetik a B
6-vitamin hatásosságát.
A kacsdiuretikumok (a vizeletkibocsátást és a kiválasztást növelő gyógyszerek), például a furoszemid hosszú távú alkalmazása felgyorsíthatja az eliminációt, és csökkentheti a B
1-vitamin, valamint a B6‑vitamin vérszintjét is.
A Neurobion egyidejű alkalmazása étellel, itallal és alkohollal
Az alkohol csökkenti a B1-vitamin felszívódását.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve, ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége, vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Neurobion gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre gyakorolt hatásai nem ismertek.
A Neurobion nátriumot tartalmaz
A készítmény kevesebb mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz filmtablettánként, azaz gyakorlatilag „nátriummentes”.
3. Hogyan kell szedni a Neurobion-t?
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak vagy az Ön kezelőorvosa, gyógyszerésze vagy a gondozását végző egészségügyi szakember által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.
A készítmény ajánlott adagja felnőtteknek napi 1 tabletta. A tablettát étkezés közben vagy után, folyadékkal vegye be.
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 30 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak. Ne alkalmazza ezt a gyógyszert 30 napnál tovább orvosi javaslat nélkül. Ha folytatni szeretné a kezelést, beszéljen kezelőorvosával.
Gyermekek és serdülők
A Neurobion-t tilos 18 évesnél fiatalabb gyermekeknél és serdülőknél alkalmazni a hatóanyagok magas szintje miatt.
Ha az előírtnál több Neurobion-t vett be
Ha véletlenül túl sok Neurobion-t vett be, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, vagy további tanácsért forduljon a legközelebbi kórház sürgősségi osztályához.
Ha 6 hónapig vagy hosszabb ideig naponta több mint 1 tablettát vesz be, neuropátia jeleit tapasztalhatja, például fokozott vagy csökkent nyomásérzékelés, emelkedett vagy csökkent testhőmérséklet és fájdalom a karokban, kezekben, lábfejekben vagy lábszárakban, zsibbadás, bizsergés, izomgyengeség és csökkent reflexek vagy egyéb idegekkel összefüggő (neurológiai) tünetek.
Ebben az esetben hagyja abba a készítmény szedését, és beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel.
Ha elfelejtette bevenni a Neurobion-t
Ha elfelejtette bevenni a Neurobion-t, vegye be egyet, amint eszébe jut, a következő étkezés során még aznap.
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A Neurobion szedésekor a következő mellékhatások fordulhatnak elő nem ismert gyakorisággal (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):
· Allergiás reakciók jelei, például verejtékezés, gyors szívverés (tahikardia), viszketéssel és csalánkiütéssel (urtikária) járó bőrreakciók.
· Emésztőrendszeri panaszok, például hányinger, hányás, hasmenés és hasi fájdalom.
· Vöröses színű vizelet (kromaturia), amely a tabletta bevételét követő első órákban jelenhet meg, és általában a kezelés abbahagyása után röviddel megszűnik.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Neurobion-t tárolni?
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.
A címkén feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Neurobion?
A készítmény hatóanyagai: tiamin-nitrát, piridoxin-hidroklorid és cianokobalamin
100 mg tiamin-nitrátot, 50 mg piridoxin-hidrokloridot és 1 mg cianokobalamint tartalmaz filmtablettánként.
Egyéb összetevők:
Tablettamag
Mikrokristályos cellulóz, zselatin, kroszkarmellóz-nátrium, hipromellóz, magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, karboxilkeményítő-nátrium.
Átlátszó bevonat
poli(vinil-alkohol), talkum, glicerol-monokaprilokaprát, nátrium-lauril-szulfát.
Fehér bevonat
hipromellóz, polidextróz, titán-dioxid, makrogol.
Fényezőanyag:
fehér viasz, karnaubaviasz.
Milyen a Neurobion külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Fehér, kerek, mindkét oldalán domború filmtabletta.
30 db (3×10 db) filmtabletta PVDC/PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.
A forgalomba hozatali engedély jogosultja
P&G Health Germany GmbH
Sulzbacher Strasse 40
65824 Schwalbach am Taunus
Németország
Gyártó
P&G Health Austria GmbH. & Co. OG
Hösslgasse 20
9800 Spittal an der Drau
Ausztria
Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:
Csehország Neurobion
Magyarország Neurobion 100 mg/50 mg/1 mg filmtabletta
Lengyelország Neurobion Advance
Szlovákia Neurobion 100 mg/50 mg/1 mg filmom obalené tablety
OGYI-T-23923/01 30× PVdC/PVC//Al buborékcsomagolásban.
A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2022. május

 

P&G HUNGARY KKT., 1082 BUDAPEST, KISFALUDY UTCA 38., +36-1-451-1256

 

B1-, B6- és B12-vitamin-hiány megelőzésére és kezelésére szolgáló gyógyszer, mely vitaminok hiánya idegrendszeri betegségek kialakulásához vezethetnek. Vény nélkül kapható gyógyszer. MAT-HU-UNBRANDED-22-000005

 

Információk a beteg számára
Neurobion 100 mg/50 mg/1 mg filmtabletta
tiamin-nitrát/piridoxin-hidroklorid/cianokobalamin
Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak vagy az Ön kezelőorvosa, gyógyszerésze vagy a gondozását végző egészségügyi szakember által elmondottaknak megfelelően szedje.
- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 30 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
A betegtájékoztató tartalma
1. Milyen típusú gyógyszer a Neurobion és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Neurobion szedése előtt
3. Hogyan kell szedni a Neurobion-t?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Neurobion-t tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
1. Milyen típusú gyógyszer a Neurobion és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Neurobion egy tiamin (B1-vitamin), piridoxin (B6-vitamin) és cianokobalamin (B12-vitamin) tartalmú gyógyszer, és kizárólag felnőtteknél alkalmazható. Ez a gyógyszer arra alkalmas, hogy megelőzze, hogy a szervezetben ezen vitaminok mennyisége alacsony szintre csökkenjen, vagy kezelni lehessen ezen vitaminok hiányát (amikor a szervezet nem rendelkezik elegendő vitaminnal).
A B
1-, B6- vagy B12-vitamin alacsony szintje akkor fordulhat elő, ha:
· nem eszik elég, ilyen vitaminokat tartalmazó ételt;
· a szervezet nem tudja felszívni az ételből a vitaminokat;
· gyomorműtéten vagy bélműtéten esett át, és ez befolyásolhatja a tápanyagok felszívódását;
· bizonyos betegségei vannak, például gyulladásos betegségek, amelyek növelhetik a szervezet által felhasznált vitaminok mennyiségét;
· olyan betegségekben szenved, mint például a vesebetegség, amely miatt szervezete a normálisnál több vitamint választ ki.
A B
1-, B6- vagy B12-vitamin alacsony szintje gyakoribb lehet időseknél vagy neurológiai betegségekben, cukorbetegségben vagy gyomor-bélrendszeri betegségekben, például gyulladásos bélbetegségekben vagy cöliákiában szenvedő betegeknél.
Ha a B
1-, B6- vagy B12-vitamin szintje alacsony, akkor lehet, hogy először nem tapasztal tüneteket, de előfordulhat, hogy fáradtságot vagy a kezében és lábfejében bizsergést, illetve zsibbadást érez.
Csak akkor alkalmazhatja ezt a gyógyszert, ha biztosan tudja, hogy a fentebb említett állapotok vagy betegségek valamelyikében szenved (például orvos megerősítette a diagnózist), és az ezzel a gyógyszerrel való kezelést orvos javasolta.
2. Tudnivalók a Neurobion szedése előtt
Ne szedje a Neurobion-t:
- ha allergiás a B1-, B6-, B12-vitaminra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
- ha Ön 18 évesnél fiatalabb.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert, mielőtt elkezdi szedni a Neurobion-t:
- ha megaloblasztos anémiában szenved. A B
12-vitamin (cianokobalamin) javíthatja a foláthiányos megaloblasztos anémiát. A Neurobion alkalmazása javíthatja ezt az állapotot a B12‑vitamin (cianokobalamin) jelenléte miatt, de ügyelni kell arra, hogy a helyes diagnózis ne legyen elfedve.
Hagyja abba a gyógyszer szedését, és beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel, ha a Neurobion bevétele után bármilyen új tünetet tapasztal.
Gyermekek és serdülők
A Neurobion-t a B1-, B6- és B12-vitamin magas szintje miatt tilos alkalmazni 18 évesnél fiatalabb gyermekeknél és serdülőknél.
Egyéb gyógyszerek és a Neurobion
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
A B
6-vitamin növelheti az L-DOPA mellékhatásait és csökkentheti a terápiás hatását. A DOPA-dekarboxiláz inhibitorokhoz (például Parkinson-kór kezelésére alkalmazott gyógyszerek) hasonló hatóanyagokat tartalmazó gyógyszerek B6-vitamin-hiányhoz vezethetnek.
A piridoxin-antagonisták, mint például az izoniazid, cikloszerin, penicillamin vagy hidralazin, csökkenthetik a B
6-vitamin hatásosságát.
A kacsdiuretikumok (a vizeletkibocsátást és a kiválasztást növelő gyógyszerek), például a furoszemid hosszú távú alkalmazása felgyorsíthatja az eliminációt, és csökkentheti a B
1-vitamin, valamint a B6‑vitamin vérszintjét is.
A Neurobion egyidejű alkalmazása étellel, itallal és alkohollal
Az alkohol csökkenti a B1-vitamin felszívódását.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve, ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége, vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Neurobion gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre gyakorolt hatásai nem ismertek.
A Neurobion nátriumot tartalmaz
A készítmény kevesebb mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz filmtablettánként, azaz gyakorlatilag „nátriummentes”.
3. Hogyan kell szedni a Neurobion-t?
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak vagy az Ön kezelőorvosa, gyógyszerésze vagy a gondozását végző egészségügyi szakember által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.
A készítmény ajánlott adagja felnőtteknek napi 1 tabletta. A tablettát étkezés közben vagy után, folyadékkal vegye be.
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 30 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak. Ne alkalmazza ezt a gyógyszert 30 napnál tovább orvosi javaslat nélkül. Ha folytatni szeretné a kezelést, beszéljen kezelőorvosával.
Gyermekek és serdülők
A Neurobion-t tilos 18 évesnél fiatalabb gyermekeknél és serdülőknél alkalmazni a hatóanyagok magas szintje miatt.
Ha az előírtnál több Neurobion-t vett be
Ha véletlenül túl sok Neurobion-t vett be, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, vagy további tanácsért forduljon a legközelebbi kórház sürgősségi osztályához.
Ha 6 hónapig vagy hosszabb ideig naponta több mint 1 tablettát vesz be, neuropátia jeleit tapasztalhatja, például fokozott vagy csökkent nyomásérzékelés, emelkedett vagy csökkent testhőmérséklet és fájdalom a karokban, kezekben, lábfejekben vagy lábszárakban, zsibbadás, bizsergés, izomgyengeség és csökkent reflexek vagy egyéb idegekkel összefüggő (neurológiai) tünetek.
Ebben az esetben hagyja abba a készítmény szedését, és beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel.
Ha elfelejtette bevenni a Neurobion-t
Ha elfelejtette bevenni a Neurobion-t, vegye be egyet, amint eszébe jut, a következő étkezés során még aznap.
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A Neurobion szedésekor a következő mellékhatások fordulhatnak elő nem ismert gyakorisággal (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):
· Allergiás reakciók jelei, például verejtékezés, gyors szívverés (tahikardia), viszketéssel és csalánkiütéssel (urtikária) járó bőrreakciók.
· Emésztőrendszeri panaszok, például hányinger, hányás, hasmenés és hasi fájdalom.
· Vöröses színű vizelet (kromaturia), amely a tabletta bevételét követő első órákban jelenhet meg, és általában a kezelés abbahagyása után röviddel megszűnik.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Neurobion-t tárolni?
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.
A címkén feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Neurobion?
A készítmény hatóanyagai: tiamin-nitrát, piridoxin-hidroklorid és cianokobalamin
100 mg tiamin-nitrátot, 50 mg piridoxin-hidrokloridot és 1 mg cianokobalamint tartalmaz filmtablettánként.
Egyéb összetevők:
Tablettamag
Mikrokristályos cellulóz, zselatin, kroszkarmellóz-nátrium, hipromellóz, magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, karboxilkeményítő-nátrium.
Átlátszó bevonat
poli(vinil-alkohol), talkum, glicerol-monokaprilokaprát, nátrium-lauril-szulfát.
Fehér bevonat
hipromellóz, polidextróz, titán-dioxid, makrogol.
Fényezőanyag:
fehér viasz, karnaubaviasz.
Milyen a Neurobion külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Fehér, kerek, mindkét oldalán domború filmtabletta.
30 db (3×10 db) filmtabletta PVDC/PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.
A forgalomba hozatali engedély jogosultja
P&G Health Germany GmbH
Sulzbacher Strasse 40
65824 Schwalbach am Taunus
Németország
Gyártó
P&G Health Austria GmbH. & Co. OG
Hösslgasse 20
9800 Spittal an der Drau
Ausztria
Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:
Csehország Neurobion
Magyarország Neurobion 100 mg/50 mg/1 mg filmtabletta
Lengyelország Neurobion Advance
Szlovákia Neurobion 100 mg/50 mg/1 mg filmom obalené tablety
OGYI-T-23923/01 30× PVdC/PVC//Al buborékcsomagolásban.
A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2022. május

 

P&G HUNGARY KKT., 1082 BUDAPEST, KISFALUDY UTCA 38., +36-1-451-1256

 

További patikában megvásárolható akciós termékek

Kövessen minket itt is:       

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!