Barion Pixel

VOLTAREN EMULGEL FORTE 20mg/g gél 150g
Bővebb leírás

7570 Ft 5990 Ft
-21%

Egységár: 39,93 Ft/g

PatikaPlus patikában tudja megvásárolni a terméket!

   PatikaPlus a közelben


Vény nélkül kapható gyógyszer
Hatóanyag: diklofenák-dietilamin
Egészségpénztári kártyára vásárolható
Kiszerelés: 150g

 

Csillapítja az ízületek és izmok fájdalmát akár 12 órán keresztül azáltal, hogy mélyen behatol a szövetekbe. Vény nélkül kapható gyógyszer. Hatóanyag: diklofenák-dietilamin. PM-HU-ADV-24-00027

 

Információk a felhasználó számára
Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél
diklofenák-dietilamin
Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.
- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha a fájdalom és a duzzanat 7 napon belül nem enyhül, vagy éppen súlyosbodik.
A betegtájékoztató tartalma:
1. Milyen típusú gyógyszer a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél alkalmazása előtt
3. Hogyan kell alkalmazni a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
1. Milyen típusú gyógyszer a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél hatóanyaga, a diklofenák, az úgynevezett nem-szteroid gyulladásgátló és fájdalomcsillapító gyógyszerek csoportjába tartozik. Kizárólag a bőrbe való bedörzsölésre szolgál, felszívódása fokozott. A diklofenák a mélyen elhelyezkedő, gyulladt szövetekben fejti ki hatását.
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél az ízületek és az izmok fájdalommal járó elváltozásai esetén enyhíti a fájdalmat és csökkenti a gyulladást.
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél következő megbetegedések kezelésére használható:
Felnőttek és 14 évnél idősebb serdülők:
- izom és ízületi sérülések (pl. rándulások, húzódások, zúzódások, hátfájás, sportsérülések), csökkenti a fájdalmat, közepes és erős fájdalom esetén is, javítja a betegek mozgékonyságát és segíti a szokásos mindennapi tevékenységhez történő visszatérést,
- íngyulladás (pl. teniszkönyök), duzzanat a könyök és a térd körül.
Felnőttek (18 évnél idősebbek):
- a térd és az ujjak enyhe ízületi gyulladása.
Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
2. Tudnivalók a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél alkalmazása előtt
Ne alkalmazza a
Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt
· ha allergiás a diklofenákra vagy egyéb fájdalom, láz, vagy gyulladás kezelésére szolgáló nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerre, mint pl. az ibuprofén vagy az acetilszalicilsav, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Amennyiben nem emlékszik pontosan, bizonytalan, kérdezze meg kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Az ilyen gyógyszerekre fellépő allergiás reakciók tünetei a következők lehetnek: asztma, sípoló kilégzés, légszomj, bőrkiütés, vagy csalánkiütés, az arc vagy a nyelv megduzzadása, orrfolyás;
· a terhesség harmadik trimeszterében;
· 14 évesnél fiatalabb gyermekek és serdülők esetében.
Amennyiben az előbb felsorolt túlérzékenységi reakciók valamelyike már előfordult az Ön esetében, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét és ne használjon Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
· A gél nem használható ekcémás (száraz, viszkető bőr), illetve sérült bőrfelületen, vagy nyílt sérülések esetén. Ne használja olyan bőrfelületen, melyen csalánkiütés, vagy ekcéma van. Függessze fel a kezelést, ha a készítmény alkalmazása után bőrkiütést tapasztal.
· Ne alkalmazza az előírtnál nagyobb adagban vagy hosszabb ideig, csak orvosi utasításra.
· A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt csak külsőleg szabad használni, szájba ne kerüljön, nem szabad lenyelni. Mosson kezet használat után. Ügyeljen arra, hogy a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél ne kerüljön a szemébe. Ha mégis belekerül, bő tiszta vízzel öblítse ki szemét. Keresse fel kezelőorvosát, vagy az orvosi ügyeletet, ha panaszai a szemébe került kenőcs kimosása után is megmaradnak.
· A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél nem lezárt kötéseknél alkalmazható, de légmentesen lezárt (okkluzív) kötések esetén nem szabad használni.
· A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
· A súlyos égési sérülések veszélye miatt legyen óvatos dohányzáskor vagy nyílt láng közelében. A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél paraffint tartalmaz, amely potenciálisan gyúlékony, ha szöveten (ruházat, ágynemű, kötszerek stb.) felhalmozódik és mosással sem távolítható el teljesen.
Amennyiben bármilyen további kérdés felmerül, kérjük, a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél alkalmazása előtt forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
Gyermekek és serdülők
Nincs rendelkezésre álló adat a hatásosságra és biztonságosságra vonatkozóan 14 éves életkor alatti gyermekek és serdülők esetében (lásd: Ne alkalmazza a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt).
14 évesnél idősebb serdülőknél, ha a készítmény alkalmazása fájdalomcsillapítás céljára 7 napnál hosszabb ideig szükséges, vagy ha a tünetek rosszabbodnak, a beteg/ a serdülőkorú gyermek szülei forduljon/ forduljanak orvoshoz.
Egyéb gyógyszerek és a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett vényköteles vagy vény nélkül kapható gyógyszereiről.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A terhesség utolsó 3 hónapjában a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél nem alkalmazható, mert árthat a magzatnak vagy gondot okozhat a szülés során. A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél csak orvosi javaslatra alkalmazható a terhesség első 6 hónapjában a lehető legkisebb adagban és legrövidebb ideig.
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél csak orvosi javaslatra alkalmazható szoptatás ideje alatt, mivel a diklofenák kismértékben átjut az anyatejbe, de nem alkalmazható az emlőkön, vagy nagy bőrfelületen, valamint hosszabb ideig.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél propilénglikolt, butilhidroxitoluolt és illatanyagokat tartalmaz
A készítmény 50 mg propilénglikolt és 0,2 mg butilhidroxitoluolt tartalmaz 1 gramm gélben.
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél propilénglikolt tartalmaz, mely bőrirritációt okozhat.
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél butilhidroxitoluolt tartalmaz, mely helyi bőrreakciókat (pl.: kontakt dermatitisz) vagy szem és nyálkahártya-irritációt okozhat.
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél benzil-alkoholt, citronellolt, kumarint, d-limonént, citrált, eugenolt, geraniolt és linaloolt tartalmazó illatanyagot tartalmaz, melyek allergiás reakciókat okozhatnak.
3. Hogyan kell alkalmazni a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt?
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Mennyi Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt alkalmazzon?
Felnőtteknek és 14 évnél idősebb gyermekeknek:
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt naponta 2 alkalommal kell alkalmazni (reggel és este) a fájdalmas területen, mely így tartós fájdalomcsillapítást nyújt, akár 12 órán át.
A gél használata
Csavaros kupak esetén:
· Az első használat előtt a tubus nyílásán elhelyezett záróelemet el kell távolítani. Ehhez csavarja le a kupakot. A kupak tetejét a tubus nyílásán lévő záróelemre illesztve csavarja el a kupakot, így eltávolítható a záróelem.
· Finoman dörzsöljön be egy kisebb adag gélt a fájdalmas, duzzadt területet borító bőrbe. A szükséges mennyiséget a kezelendő terület nagysága határozza meg. Cseresznyényi-diónyi mennyiségre lehet szükség. A gél bedörzsölése közben enyhe hideget érezhet.
Felpattintható kupak esetén:
1. Pattintsa fel a kupak fedelét.
vagy
A kupak egyszerű nyitásához, a kupak fedelének alsó része ellenében használja valamelyik ujját, hüvelykujját, kézfejének oldalát vagy akár egy asztal szélét. A kupak első felnyitásakor a kupak két oldalán található garanciazárást biztosító fülek eltörnek. Első használat előtt ellenőrizze, hogy a garanciazárást biztosító fülek nincsenek-e eltörve.
2. Nyomja ki a gélt a tubusból és dörzsölje be.
Finoman dörzsöljön be egy kisebb adag gélt a fájdalmas, duzzadt területet borító bőrbe. A szükséges mennyiséget a kezelendő terület nagysága határozza meg. Cseresznyényi-diónyi mennyiségre lehet szükség. A gél bedörzsölése közben enyhe hideget érezhet.

3. Nyomja le a kupak fedelét a visszazáráshoz.
vagy
Amennyiben szükséges, használat után távolítsa el a maradék gélt a kupakról egy pamutkendővel vagy nedvszívó papírral, míg az láthatóan tiszta és száraz nem lesz. A kupak visszazárásához nyomja le a kupak fedelét az ujjaival, kézfejének oldalával vagy akár egy asztal vagy sík felület szélével addig, míg „klikk” hangot nem hall. A kupak nyitásakor és zárásakor tartsa függőlegesen a tubust, hogy a gél ne folyjon ki a tubusból.
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt kizárólag a bőrön szabad alkalmazni.
Használat után törölje meg a kezét egy pamutkendővel vagy nedvszívó papírral, majd ezután mosson kezet, amennyiben nem a kéz a kezelt terület. Használat után a pamutkendőt vagy nedvszívó papírt dobja a szemetesbe. Zuhanyozás, fürdés előtt várjon, amíg a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél megszárad.
Mennyi ideig használja a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt?
Orvosi javaslat hiányában ne használja a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt:
Felnőttek és 14 évnél idősebb serdülők:
· 2 hétnél hosszabb ideig izom és ízületi sérülések (rándulás, húzódás, ütés), illetve íngyulladás,
Felnőttek (18 év felett):
· 3 hétnél tovább ízületi gyulladás kezelésére.
Hosszabb kezelést a kezelőorvos javasolhat.
Forduljon kezelőorvosához, amennyiben a fájdalom, vagy a gyulladás 7 napon belül nem javul, esetleg fokozódik.
Ha az előírtnál több Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt alkalmazott
· Ha az előírtnál több gélt alkalmazott, törölje le a felesleget egy pamutkendővel vagy nedvszívó papírral.
· Amennyiben lenyeli ezt a gyógyszert, azonnal forduljon kezelőorvosához.
Ha elfelejtette alkalmazni a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt
Amennyiben elfelejtette a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt a megfelelő időpontban alkalmazni, pótolja, amilyen gyorsan csak lehet. Ezután várja meg a tervezett alkalmazás következő időpontját és használja a gélt a javasolt adagban. Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Egyes ritka, vagy nagyon ritka mellékhatások súlyos következményekkel is járhatnak.
Amennyiben a túlérzékenység bármely itt felsorolt jelét észlelné, hagyja abba a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél alkalmazását és értesítse kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha az alább felsoroltak közül bármelyik tünet kialakul a kezelés során:
· a bőr felhólyagosodásával járó bőrpír, csalánkiütés (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet),
· légszomj, sípoló légzés, feszes mellkas (asztma) (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet),
· az arc, az ajkak, a torok vagy a nyelv megduzzadása (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet).
A többi, esetleg kialakuló mellékhatás r
endszerint enyhe, múló és ártalmatlan. Számoljon be kezelőorvosának vagy gyógyszerészének, ha ilyen tünetek kialakulását észleli:
· Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet): bőrkiütés, viszketés, bőrpír, vagy tűszúrásszerű fájdalom az alkalmazás helyén,
· Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet): fokozott érzékenység napsütésre. Figyelmeztető jele a napsütés során megjelenő viszketés, duzzanat és hólyagképződés.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az
V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Legfeljebb 30 ˚C-on tárolandó.
A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél?
- A készítmény hatóanyaga: a diklofenák-dietilamin.
23,2 mg diklofenák-dietilamint tartalmaz (megfelel 20,0 mg diklofenák‑nátriumnak) 1 gramm gélben.
- Egyéb összetevők: karbomerek, kókuszalkohol kaprilát-kaprát, dietil-amin, izopropil-alkohol, folyékony paraffin, makrogol‑cetil-sztearil-éter, oleil-alkohol, ”Eucalyptus sting” parfüm, tisztított víz.
Milyen a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Fehér vagy csaknem fehér színű, lágy, homogén, jellemző illatú gél.
30 g vagy 50 g vagy 60 g vagy 100 g vagy 120 g vagy 150 g vagy 180 g gél HDPE peremmel és HDPE membránnal ellátott, fehér vagy piros csavaros PP kupakkal lezárt laminált alumínium tubusban (LDPE/Al/HDPE vagy LDPE/Al/HDPE-LLDPE). 100 g , 120 g és 150 g gél fehér kupakja kétféle lehet: kerek vagy speciális kialakítású.
100 g vagy 150 g vagy 180 g gél HDPE peremmel ellátott, felpattintható PP kupakkal lezárt laminált alumínium tubusban (LDPE/Al/HDPE vagy LDPE/Al/HDPE-LLDPE). A felpattintható kupak hőre lágyuló elasztomer fedelet tartalmaz, valamint mindkét oldalán PP garanciazárást biztosító fül található.
1 db tubus dobozban.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.
A forgalomba hozatali engedély jogosultja
GlaxoSmithKline-Consumer Kft.
1124 Budapest
Csörsz u. 43.
Magyarország
Gyártó
GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GmbH & Co. KG
Barthstrasse 4
80339 München
Németország
OGYI-T-5572/33 30 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/34 30 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/35 50 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/36 50 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/37 60 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/38 60 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/39 100 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/40 100 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/41 120 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/42 120 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/43 150 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/48 100 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/49 150 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/50 30 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/51 30 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/52 50 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/53 50 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/54 60 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/55 60 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/56 100 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/57 100 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/58 120 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/59 120 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/60 150 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/61 100 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/62 150 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/72 180 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/73 180 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/74 180 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/75 180 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2022. augusztus.

 

GLAXOSMITHKLINECONSUMER KFT., 1124 BUDAPEST, CSÖRSZ U. 43. TEL.: +36 1 2255800 A VÉDJEGYEK TULAJDONOSA VAGY ENGEDÉLYEZETT HASZNÁLÓJA A HALEON GROUP OF COMPANIES. A GLAXOSMITHKLINECONSUMER KFT. A HALEON CSOPORT TAGJA. 

 

Csillapítja az ízületek és izmok fájdalmát akár 12 órán keresztül azáltal, hogy mélyen behatol a szövetekbe. Vény nélkül kapható gyógyszer. Hatóanyag: diklofenák-dietilamin. PM-HU-ADV-24-00027

 

Információk a felhasználó számára
Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél
diklofenák-dietilamin
Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.
- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha a fájdalom és a duzzanat 7 napon belül nem enyhül, vagy éppen súlyosbodik.
A betegtájékoztató tartalma:
1. Milyen típusú gyógyszer a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél alkalmazása előtt
3. Hogyan kell alkalmazni a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
1. Milyen típusú gyógyszer a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél hatóanyaga, a diklofenák, az úgynevezett nem-szteroid gyulladásgátló és fájdalomcsillapító gyógyszerek csoportjába tartozik. Kizárólag a bőrbe való bedörzsölésre szolgál, felszívódása fokozott. A diklofenák a mélyen elhelyezkedő, gyulladt szövetekben fejti ki hatását.
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél az ízületek és az izmok fájdalommal járó elváltozásai esetén enyhíti a fájdalmat és csökkenti a gyulladást.
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél következő megbetegedések kezelésére használható:
Felnőttek és 14 évnél idősebb serdülők:
- izom és ízületi sérülések (pl. rándulások, húzódások, zúzódások, hátfájás, sportsérülések), csökkenti a fájdalmat, közepes és erős fájdalom esetén is, javítja a betegek mozgékonyságát és segíti a szokásos mindennapi tevékenységhez történő visszatérést,
- íngyulladás (pl. teniszkönyök), duzzanat a könyök és a térd körül.
Felnőttek (18 évnél idősebbek):
- a térd és az ujjak enyhe ízületi gyulladása.
Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
2. Tudnivalók a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél alkalmazása előtt
Ne alkalmazza a
Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt
· ha allergiás a diklofenákra vagy egyéb fájdalom, láz, vagy gyulladás kezelésére szolgáló nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerre, mint pl. az ibuprofén vagy az acetilszalicilsav, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Amennyiben nem emlékszik pontosan, bizonytalan, kérdezze meg kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Az ilyen gyógyszerekre fellépő allergiás reakciók tünetei a következők lehetnek: asztma, sípoló kilégzés, légszomj, bőrkiütés, vagy csalánkiütés, az arc vagy a nyelv megduzzadása, orrfolyás;
· a terhesség harmadik trimeszterében;
· 14 évesnél fiatalabb gyermekek és serdülők esetében.
Amennyiben az előbb felsorolt túlérzékenységi reakciók valamelyike már előfordult az Ön esetében, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét és ne használjon Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
· A gél nem használható ekcémás (száraz, viszkető bőr), illetve sérült bőrfelületen, vagy nyílt sérülések esetén. Ne használja olyan bőrfelületen, melyen csalánkiütés, vagy ekcéma van. Függessze fel a kezelést, ha a készítmény alkalmazása után bőrkiütést tapasztal.
· Ne alkalmazza az előírtnál nagyobb adagban vagy hosszabb ideig, csak orvosi utasításra.
· A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt csak külsőleg szabad használni, szájba ne kerüljön, nem szabad lenyelni. Mosson kezet használat után. Ügyeljen arra, hogy a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél ne kerüljön a szemébe. Ha mégis belekerül, bő tiszta vízzel öblítse ki szemét. Keresse fel kezelőorvosát, vagy az orvosi ügyeletet, ha panaszai a szemébe került kenőcs kimosása után is megmaradnak.
· A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél nem lezárt kötéseknél alkalmazható, de légmentesen lezárt (okkluzív) kötések esetén nem szabad használni.
· A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
· A súlyos égési sérülések veszélye miatt legyen óvatos dohányzáskor vagy nyílt láng közelében. A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél paraffint tartalmaz, amely potenciálisan gyúlékony, ha szöveten (ruházat, ágynemű, kötszerek stb.) felhalmozódik és mosással sem távolítható el teljesen.
Amennyiben bármilyen további kérdés felmerül, kérjük, a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél alkalmazása előtt forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
Gyermekek és serdülők
Nincs rendelkezésre álló adat a hatásosságra és biztonságosságra vonatkozóan 14 éves életkor alatti gyermekek és serdülők esetében (lásd: Ne alkalmazza a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt).
14 évesnél idősebb serdülőknél, ha a készítmény alkalmazása fájdalomcsillapítás céljára 7 napnál hosszabb ideig szükséges, vagy ha a tünetek rosszabbodnak, a beteg/ a serdülőkorú gyermek szülei forduljon/ forduljanak orvoshoz.
Egyéb gyógyszerek és a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett vényköteles vagy vény nélkül kapható gyógyszereiről.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A terhesség utolsó 3 hónapjában a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél nem alkalmazható, mert árthat a magzatnak vagy gondot okozhat a szülés során. A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél csak orvosi javaslatra alkalmazható a terhesség első 6 hónapjában a lehető legkisebb adagban és legrövidebb ideig.
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél csak orvosi javaslatra alkalmazható szoptatás ideje alatt, mivel a diklofenák kismértékben átjut az anyatejbe, de nem alkalmazható az emlőkön, vagy nagy bőrfelületen, valamint hosszabb ideig.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél propilénglikolt, butilhidroxitoluolt és illatanyagokat tartalmaz
A készítmény 50 mg propilénglikolt és 0,2 mg butilhidroxitoluolt tartalmaz 1 gramm gélben.
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél propilénglikolt tartalmaz, mely bőrirritációt okozhat.
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél butilhidroxitoluolt tartalmaz, mely helyi bőrreakciókat (pl.: kontakt dermatitisz) vagy szem és nyálkahártya-irritációt okozhat.
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél benzil-alkoholt, citronellolt, kumarint, d-limonént, citrált, eugenolt, geraniolt és linaloolt tartalmazó illatanyagot tartalmaz, melyek allergiás reakciókat okozhatnak.
3. Hogyan kell alkalmazni a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt?
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Mennyi Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt alkalmazzon?
Felnőtteknek és 14 évnél idősebb gyermekeknek:
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt naponta 2 alkalommal kell alkalmazni (reggel és este) a fájdalmas területen, mely így tartós fájdalomcsillapítást nyújt, akár 12 órán át.
A gél használata
Csavaros kupak esetén:
· Az első használat előtt a tubus nyílásán elhelyezett záróelemet el kell távolítani. Ehhez csavarja le a kupakot. A kupak tetejét a tubus nyílásán lévő záróelemre illesztve csavarja el a kupakot, így eltávolítható a záróelem.
· Finoman dörzsöljön be egy kisebb adag gélt a fájdalmas, duzzadt területet borító bőrbe. A szükséges mennyiséget a kezelendő terület nagysága határozza meg. Cseresznyényi-diónyi mennyiségre lehet szükség. A gél bedörzsölése közben enyhe hideget érezhet.
Felpattintható kupak esetén:
1. Pattintsa fel a kupak fedelét.
vagy
A kupak egyszerű nyitásához, a kupak fedelének alsó része ellenében használja valamelyik ujját, hüvelykujját, kézfejének oldalát vagy akár egy asztal szélét. A kupak első felnyitásakor a kupak két oldalán található garanciazárást biztosító fülek eltörnek. Első használat előtt ellenőrizze, hogy a garanciazárást biztosító fülek nincsenek-e eltörve.
2. Nyomja ki a gélt a tubusból és dörzsölje be.
Finoman dörzsöljön be egy kisebb adag gélt a fájdalmas, duzzadt területet borító bőrbe. A szükséges mennyiséget a kezelendő terület nagysága határozza meg. Cseresznyényi-diónyi mennyiségre lehet szükség. A gél bedörzsölése közben enyhe hideget érezhet.

3. Nyomja le a kupak fedelét a visszazáráshoz.
vagy
Amennyiben szükséges, használat után távolítsa el a maradék gélt a kupakról egy pamutkendővel vagy nedvszívó papírral, míg az láthatóan tiszta és száraz nem lesz. A kupak visszazárásához nyomja le a kupak fedelét az ujjaival, kézfejének oldalával vagy akár egy asztal vagy sík felület szélével addig, míg „klikk” hangot nem hall. A kupak nyitásakor és zárásakor tartsa függőlegesen a tubust, hogy a gél ne folyjon ki a tubusból.
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt kizárólag a bőrön szabad alkalmazni.
Használat után törölje meg a kezét egy pamutkendővel vagy nedvszívó papírral, majd ezután mosson kezet, amennyiben nem a kéz a kezelt terület. Használat után a pamutkendőt vagy nedvszívó papírt dobja a szemetesbe. Zuhanyozás, fürdés előtt várjon, amíg a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél megszárad.
Mennyi ideig használja a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt?
Orvosi javaslat hiányában ne használja a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt:
Felnőttek és 14 évnél idősebb serdülők:
· 2 hétnél hosszabb ideig izom és ízületi sérülések (rándulás, húzódás, ütés), illetve íngyulladás,
Felnőttek (18 év felett):
· 3 hétnél tovább ízületi gyulladás kezelésére.
Hosszabb kezelést a kezelőorvos javasolhat.
Forduljon kezelőorvosához, amennyiben a fájdalom, vagy a gyulladás 7 napon belül nem javul, esetleg fokozódik.
Ha az előírtnál több Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt alkalmazott
· Ha az előírtnál több gélt alkalmazott, törölje le a felesleget egy pamutkendővel vagy nedvszívó papírral.
· Amennyiben lenyeli ezt a gyógyszert, azonnal forduljon kezelőorvosához.
Ha elfelejtette alkalmazni a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt
Amennyiben elfelejtette a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt a megfelelő időpontban alkalmazni, pótolja, amilyen gyorsan csak lehet. Ezután várja meg a tervezett alkalmazás következő időpontját és használja a gélt a javasolt adagban. Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Egyes ritka, vagy nagyon ritka mellékhatások súlyos következményekkel is járhatnak.
Amennyiben a túlérzékenység bármely itt felsorolt jelét észlelné, hagyja abba a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél alkalmazását és értesítse kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha az alább felsoroltak közül bármelyik tünet kialakul a kezelés során:
· a bőr felhólyagosodásával járó bőrpír, csalánkiütés (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet),
· légszomj, sípoló légzés, feszes mellkas (asztma) (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet),
· az arc, az ajkak, a torok vagy a nyelv megduzzadása (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet).
A többi, esetleg kialakuló mellékhatás r
endszerint enyhe, múló és ártalmatlan. Számoljon be kezelőorvosának vagy gyógyszerészének, ha ilyen tünetek kialakulását észleli:
· Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet): bőrkiütés, viszketés, bőrpír, vagy tűszúrásszerű fájdalom az alkalmazás helyén,
· Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet): fokozott érzékenység napsütésre. Figyelmeztető jele a napsütés során megjelenő viszketés, duzzanat és hólyagképződés.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az
V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Legfeljebb 30 ˚C-on tárolandó.
A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél?
- A készítmény hatóanyaga: a diklofenák-dietilamin.
23,2 mg diklofenák-dietilamint tartalmaz (megfelel 20,0 mg diklofenák‑nátriumnak) 1 gramm gélben.
- Egyéb összetevők: karbomerek, kókuszalkohol kaprilát-kaprát, dietil-amin, izopropil-alkohol, folyékony paraffin, makrogol‑cetil-sztearil-éter, oleil-alkohol, ”Eucalyptus sting” parfüm, tisztított víz.
Milyen a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Fehér vagy csaknem fehér színű, lágy, homogén, jellemző illatú gél.
30 g vagy 50 g vagy 60 g vagy 100 g vagy 120 g vagy 150 g vagy 180 g gél HDPE peremmel és HDPE membránnal ellátott, fehér vagy piros csavaros PP kupakkal lezárt laminált alumínium tubusban (LDPE/Al/HDPE vagy LDPE/Al/HDPE-LLDPE). 100 g , 120 g és 150 g gél fehér kupakja kétféle lehet: kerek vagy speciális kialakítású.
100 g vagy 150 g vagy 180 g gél HDPE peremmel ellátott, felpattintható PP kupakkal lezárt laminált alumínium tubusban (LDPE/Al/HDPE vagy LDPE/Al/HDPE-LLDPE). A felpattintható kupak hőre lágyuló elasztomer fedelet tartalmaz, valamint mindkét oldalán PP garanciazárást biztosító fül található.
1 db tubus dobozban.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.
A forgalomba hozatali engedély jogosultja
GlaxoSmithKline-Consumer Kft.
1124 Budapest
Csörsz u. 43.
Magyarország
Gyártó
GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GmbH & Co. KG
Barthstrasse 4
80339 München
Németország
OGYI-T-5572/33 30 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/34 30 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/35 50 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/36 50 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/37 60 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/38 60 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/39 100 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/40 100 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/41 120 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/42 120 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/43 150 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/48 100 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/49 150 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/50 30 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/51 30 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/52 50 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/53 50 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/54 60 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/55 60 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/56 100 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/57 100 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/58 120 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/59 120 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/60 150 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/61 100 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/62 150 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/72 180 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/73 180 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/74 180 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/75 180 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2022. augusztus.

 

GLAXOSMITHKLINECONSUMER KFT., 1124 BUDAPEST, CSÖRSZ U. 43. TEL.: +36 1 2255800 A VÉDJEGYEK TULAJDONOSA VAGY ENGEDÉLYEZETT HASZNÁLÓJA A HALEON GROUP OF COMPANIES. A GLAXOSMITHKLINECONSUMER KFT. A HALEON CSOPORT TAGJA. 

 

További patikában megvásárolható akciós termékek

Kövessen minket itt is:       

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!