MillAndJoy tabletta
A Millandjoy Laktáz enzim tablettában található enzim segíti a tejcukor lebontását azoknál, akiknek laktózemésztési nehézségeik vannak, így a tejtermékek fogyasztása akadálymentessé válik számukra is.
A laktózra való érzékenység tulajdonképpen egy emésztőenzim hiánya, hiszen a tejcukor megemésztéséhez a szervezetünknek szüksége van egy emésztőenzimre, a laktázra. A laktázról viszont elmondható, hogy alapesetben a szervezetünk csak addig termeli ezt az enzimet, amíg az anyatej fogyasztása indokolttá teszi, a legtöbbünknél az anyag termelése a későbbiekben visszaszorul, vagy akár teljesen leáll – ezért van az, hogy a laktózérzékenységnek különböző erősségei léteznek.
Tej és tejtermékek akadálytalan élvezetéért laktózérzékenyek számára. 3 éves kortól adható.
Ajánlott adagolás:
Az adagolás egyéni, függ a laktóz intolerancia által kiváltott tünetek súlyosságától és az elfogyasztott laktóz (tejcukor) mennyiségétől. Vegyen be 1-2 tablettát laktóz tartalmú (tejcukor) étkezés előtt közvetlenül (de nem éhgyomorra) vagy ilyen étkezés közben. Egy tablettában lévő enzimaktivitás kb. 10 g tejcukor (amely kb. 200 ml teljes tej elfogyasztásával egyenértékű) feldolgozásához elegendő. Amennyiben az étkezés tej- vagy tejcukor tartalma a fenti mennyiséget meghaladja, akkor az adagot ennek megfelelően kell növelni, azonban étkezésenként legfeljebb 2 mini tabletta adható.
Hatóanyag 1 tablettában:
Laktáz enzim aktivitás 4500 FCCU
Összetevők:
Maltodextrin, Laktáz enzim (33%), Tömegnövelő szerek: kalcium-foszfát, mikrokristályos-cellulóz, hidroxipropil-cellulóz, Fényező anyag: hidroxi-propil-metil cellulóz, Csomósodást gátló anyagok: talkum, zsírsavak magnézium sói, Módosított keményítő, Növényi olaj (kókuszolaj).
TEVA GYÓGYSZERGYÁR ZRT. 4042 DEBRECEN, PALLAGI ÚT 13.