Barion Pixel
  

Ezektől az ételektől biztosan nem hízol meg!



 

múltkor tisztáztuk, hogy a diétát / fogyókúrát általában azért adja fel az ember, mert nem szereti, ha korog a gyomra, ha az éhség mardossa. Ha hosszú éveken át „túlettük” magunkat, akkor a testünk hozzászokott ahhoz, hogy x mennyiségű élelmet kap. Ha csökkentjük a korábbi „bevitelt”, akkor bizony a gyomor jelez, korog, jön az éhség.

 

Ha minőségi tápanyagokat teszünk a tányérunkra, akkor nemcsak energiával töltjük fel magunkat – miközben nem terhelődünk felesleges szénhidrátokkal - , szabályozzuk a vércukorszintet, hanem még a telítettség érzését is megtapasztalhatjuk: „túlevés” nélkül! Nagyon sok olyan étel létezik, amely finom, és közben még „telít” is.

 

Ezek közül a múltkor bemutattam a mandulát, a zabkását, a gyömbért, a zöld teát és a kávéról is ejtettem pár szót. Később jutott eszembe, hogy talán egyszerűbb lett volna a levessel kezdenem a sort, hiszen szinte minden nap feltálaljuk az ebéd vagy a vacsora során, mégse gondolunk úgy rá, ahogy majd e cikk után fog a kedves olvasó.

 

A levesek kevés kalóriát tartalmaznak, magas a víztartalmuk és jóllakottságot okoznak. A leves növeli az ételek térfogatát a gyomrunkban, ezért kevesebbet tudunk utána enni. Persze, itt most a zöldséglevesekre gondolok, nem az agyoncukrozott paradicsomlevesre. Bár anyukám a paradicsomlevest steviával ízesíti, és úgy már bátran merítek én is belőle.

 

A stevia glikémiás indexe nulla, vagyis nem emeli meg a vércukorszintet - tehát cukorbetegek is fogyaszthatják. (Serkenti az inzulintermelést!) Ugyanezen okból kifolyólag a fogyókúrázók is előnyben részesíthetik, mert nullkalóriás.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

http://www.fmc.hu/2018/12/11/ezektol-az-etelektol-biztosan-nem-hizol-meg/


Tetszett a cikk?
 

2019. január 03.

Hasonló cikkek

Naptej, hűsítő gél, krémek… - Mit válasszunk strandoláshoz?

A nyári napsütés elmaradhatatlan része a strandolásnak és a szabadtéri programoknak. Bőrünk számára viszont egyenlő az UV-sugárzás fokozott kockázatával. A megfelelő fényvédelem és a napozás utáni bőrnyugtatás nemcsak a leégéstől, de a korai bőröregedéstől és komolyabb bőrkárosodástól is megóv.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 08. 11.

Miért érdemes görögdinnyét fogyasztani nyáron?

A nyár egyik legkedveltebb gyümölcse kétségkívül a görögdinnye. Nemcsak édes és frissítő, de számos egészségügyi előnnyel is jár a fogyasztása. De vajon mit tartalmaz pontosan ez a lédús finomság és mire érdemes odafigyelni a fogyasztásakor?

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 08. 11.

Napozás utáni bőrápolás – leégés, hűsítő krémek, otthoni SOS megoldások

A napfény jótékony hatással van hangulatunkra, D-vitamin szintünkre és általános közérzetünkre – de csak mértékkel. A túlzásba vitt napozás, az elfelejtett naptej vagy a hosszabb vízparti tartózkodás gyakran vezet leégéshez, mely nemcsak kellemetlen, de veszélyes is lehet. A bőr megfelelő utóápolása kulcsfontosságú, ha szeretnénk elkerülni a fájdalmat, a hámlást, sőt, hosszú távon a bőrkárosodást.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 08. 11.

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!