Barion Pixel
  

Fogyhatunk-e a banándiétával?



 

Tíz évvel ezelőtt egyenesen hiánycikk lett a banán Japánban. Hogy miért? Mert elterjedt a „banándiéta”, melynek olyan óriási követőtábora lett, hogy a kínálat már nem tudta követni a keresletet.

 

A diéta feltalálója (Hitoshi Watanabe - japán gyógyszerész) szerint, ha reggel banánt eszünk és szobahőmérsékletű vizet iszunk, akkor mindegy, hogy mit fogyasztunk a nap további szakaszában, fogyni fogunk.

 

Hogy még pontosabbak legyünk: Reggelire akármennyi banánt meg lehet enni, az ebédet és a vacsorát illetően sincsen korlátozás. A köztes étkezésekben is ehetünk banánt, ám a különböző desszertek és az alkohol tilos! Sőt, este 8 után már nem szabad semmit se enni és éjfél előtt le kell feküdni aludni.

 

No, így már talán kezd világossá válni, hogy miként lehet fogyni az egyébként magas kalória-tartalmú gyümölccsel.

 

Vegyük is sorra:

 

A banánban olyan enzimek vannak, amelyek felgyorsítják az emésztési folyamatot. Ráadásul a benne lévő rezisztens keményítő sokáig telítettség-érzést eredményez.

 

A szobahőmérsékletű víz azért szükséges, mert segíti az emésztést, csökkenti az étvágyat, gátolja a székrekedést. (Bizonyára mindenkinek ismerős az a tanács, amit úgy húsz éven át hallhattunk mindenhol, hogy étkezés előtt igyunk meg egy pohár vizet, és nem fogunk tudni annyit enni, mint nélküle – s így beáll majd a fogyás is.)

 

Ha a nassolnivalónk a főétkezések között banán, akkor még mindig jobban járunk vele, mintha édességeket ennénk – ami tiltott ebben a diétában IS -, és megszűnik az édesség utáni sóvárgásunk, mivel ugye a banán édes ízű. A desszertek kiiktatásával csökken a zsír- és cukorbevitelünk is – miközben a vércukorszintünk stabilizálódik.

 

Aztán itt van a vacsora elhagyása, az esti nassolás kiiktatása – ez is tökéletes megoldás arra, hogyan határolódjunk el a plusz kalóriáktól.

 

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2019/04/06/fogyhatunk-e-a-banandietaval/


Tetszett a cikk?
 

2019. április 29.

Hasonló cikkek

Olívaolaj: a természet aranya a konyhában, a fürdőszobában és a házipatikában

Nemrég jártam Athénban, ahol minden étkezés során olajbogyó és olívaolajjal készült étel (is) került a tányérra. Így hát természetes  volt, hogy a következő cikkem témája ez az ősi növény lesz, mely már évezredek óta jelen van az ember életében, s az ókortól napjainkig törtlen megbecsülés övezi. Különlegessége abban rejlik, hogy nem csupán ételként, hanem szépségápolási szerként is használhatjuk, valamint természetes gyógymódként is funkcionálhat.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 24.

Medvehagyma: nemcsak finom, hanem gyógyító hatású is

Későn kúszott be a nyár az idei tavaszba – sőt, még mindig csak óvatos közeledését tapasztalhatjuk -, így még mindig bőven terem a medvehagyma, amiből nemcsak finom ételeket készíthetünk, hanem gyógyíthatjuk is vele magunkat!

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 24.

A csalán: csípős csodanövény, ami kívül - belül jót tesz a testünknek

Mai cikkem főszereplője a csalán: ez az alulértékelt, mégis sokoldalú növény, amely nemcsak a tányéron, hanem a fürdőkádban, a gyógynövényes polcon, sőt akár fájdalomcsillapító „masszázseszközként” is helyet kaphat háztartásunkban. Hogy hogyan? Kiderül nemsokára!

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 24.

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!