
Ha nyár, akkor levendula!
A levendulát mindenki szereti: isszuk limonádéként, készülhet belőle szörp, sütemény, felhasználhatjuk illóolajokhoz, szappankészítéskor, és még a testünkre is kenhetjük krém...
A levendulát mindenki szereti: isszuk limonádéként, készülhet belőle szörp, sütemény, felhasználhatjuk illóolajokhoz, szappankészítéskor, és még a testünkre is kenhetjük krém...
A kánikulában jól esik egy pohár finom ital, amely vitaminokban gazdag és még hűsít is. Az alábbi cikkben néhány receptet...
A szibériai mézbogyó vitaminokban gazdag, s japánban annyira szeretik, hogy még italokat (pálinkát) és fagylaltot is készítenek belőle! ...
Az Ambrosia artemisiifolia évről évre óriási számban jelenik meg a szántóföldeken és a házikertekben. Ha nem irtjuk rendszeresen, akár súlyos...
Sorozatunk mai részében a csalán kerül terítékre. Szó szerint, mivel számos finom étel készíthető belőle. Emellett a szépségiparban is felhasználják...
A magas hőmérséklet többféle veszélyt is rejt magában. Amit elsősorban tapasztalunk a munkahelyünkön (is), az a szellemi éberségünk csökkenése, koncentrációs...
Füstölő? Elektromos riasztók? Mivel tudjuk távol tartani a kis vérszívókat? Van-e hatásos módszer? - Erről lesz szó most. ...
Nézzük meg, mi is az izotónia, s miként tölthetjük fel szervezetünket házilag készített, adalékmentes folyadékkal? ...
A fűszerként, illóolajként, étel(ital)ízesítőként, s rovarűzőként (!) is használatos Lavandula angustifolia szinte bármelyik kertben megterem, s rendkívül hálás az időszakos,...